Český statistický úřad uveřejnil, jak si Praha vede co do příjezdu návštěvníků. Metropole ve druhém čtvrtletí roku 2017 přivítala celkem 1,797 milionu cizinců, zbytek z celkového počtu tvořili domácí turisté.

Lidé, kteří českou metropoli navštívili, tady zároveň podle statistiky vícekrát přespali. Celkem v součtu turisté v Praze za druhý kvartál strávili 4,869 milionu nocí. Z hlediska národnostního složení se návštěvníci metropole příliš nemění. Nejvíce jich jezdí z Německa, Ruska, Spojených států, Velké Británie, Jižní Koreje a Itálie. Největší nárůst se meziročně objevil u turistů z Indie. Těch přijelo skoro 10 tisíc, tedy téměř dvojnásobek oproti stejnému časovému období v loňském roce.

Podle radního pro kulturu Jana Wolfa (Trojkoalice/KDU-ČSL) chtějí turisté vidět co nejvíce památek v co nejkratším čase. Praha by dle jeho názoru uvítala, kdyby se cizinci zdrželi delší dobu, jde však o celosvětový trend. Hlavní město je tradičně nejnavštěvovanějším místem České republiky. Za ním se umístil Jihomoravský a Jihočeský kraj.

VIDEO: Po zákazu vozítek segway v části Prahy se po historickém centru metropole začalo pohybovat víc návštěvníků na kolech a elektrokoloběžkách: