Už brzy se obyvatelé Jižního Města dočkají nových zimních sportovišť. Celková plocha haly, na níž sportoviště a parkoviště vyrostou, činí přes jedenáct tisíc metrů čtverečních. „První etapa bude ve znamení kompletní revitalizace a rekonstrukce stávajících venkovních sportovišť,“ říká k průběhu stavby Tomáš Kučera, statutární zástupce investiční společnosti AR Delta.

Záměr vybudovat v Praze na Jižním Městě zimní stadion má dlouhou historii. Projekt Areálu ledových sportů je již celkově pátým záměrem vystavět v sousedství školy Ke Kateřinkám areál zaměřený na ledové sporty. „Ze všech investičních záměrů, které byly předloženy, je náš s ohledem na zastavěnou plochu nejšetrnější a nejskromnější,“ dodává Kučera.

Projekt podporuje i radnice. „Záměr na stavbu Areálu ledových sportů vznikl zhruba před pěti lety za starostování Dalibora Mlejnského. Samozřejmě ho podporujeme. Po areálu Jedenáctka VS se jedná o další rozšíření sportovních možností pro občany Jižního Města,“ uvedl zastupitel Prahy 11 Rostislav Korbel (JMND).

V plánu další stadion

V Praze se tak letos jedná již o druhou stavbu ledového areálu. Prvním projektem je nedávno zahájená výstavba soukromé hokejové haly v Praze 10. Drobní investoři na ni poskytli z celkových 170 kolem čtyřiceti milionů korun.

„Je tu spousta malých investorů s kapitálem ve stovkách tisíc až milionech korun, kteří nemají přístup k investičním projektům. Přišlo nám zajímavé jim něco nabídnout,“ řekl nakonec spolumajitel Padoku Vítězslav Kus.

Více se dozvíte zde.

Fotogalerie
20 fotografií