Nehoda kamionu se stala před 4. hodinou ráno na Štěrboholské spojce v místě dopravního omezení směrem k Průmyslové ulici. Kamion odklidili před 9. hodinou, kolony se ale tvořily ještě celé dopoledne.

Příprava na vyprošťování nebyla snadná. „Z kamionu neunikaly žádné provozní kapaliny a bylo žádoucí, aby to tak zůstalo," uvedla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Hasiči museli odstranit asi 30 metrů svodidel, které kamion poškodil. Pracovníci soukromé firmy navíc odpojili od elektřiny sloup veřejného osvětlení, který náraz také poničil.

Pomocí jeřábu pak hasiči kamion nadzvedli a přivolaná firma se speciálním vyprošťovacím zařízením kamion ze svodidel odtáhla," sdělila Adamcová.

Policie v místě řídila dopravu kyvadlově. Provoz navíc komplikovali řidiči kamionů, kteří zastavovali v obou jízdních pruzích a blokovali průjezd osobním autům. Zraněného řidiče odvezla záchranná služba do nemocnice.

Kamion zavřel Blanku

Další dopravní kolaps zažila metropole dopoledne. Všechny vjezdy tunelového komplexu Blanka na desítky minut zavřeli. Mohla za to nehoda kamionu u vjezdu do tunelu v Troji.

„V tuto chvíli se jezdí Blankou v omezeném provozu do pravého jízdního pruhu,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Na povrchu dané omezení způsobilo naprostý chaos a lidé stáli i hodinu téměř na jednom místě.

Podívejte se na místa nehod i kolony:

Fotogalerie
25 fotografií