Na štvanický stadion později nastoupily další tenisové hvězdy, například Češi Hana Mandlíková, Jana Novotná, Ivan Lendl, ze Švédska sem zavítal i hvězdný Björn Borg.

Ostrov Štvanice je s tenisem spojený už od roku 1927, kdy se sem nastěhoval jeden z nejslavnějších českých tenisových klubů 1. český lawn-tennis klub Praha. V tu dobu se hrálo na dřevěném centrkurtu, ke kterému se provizorně přistavovaly tribuny. Rekonstrukce přišla na řadu v roce 1983 při stavbě tunelu metra pod Vltavou. V areálu se nyní nachází 17 antukových venkovních kurtů, jeden dvorec s tvrdým povrchem a dva kurty v hale.

Při znovuotevření areálu v roce 1986 zde proběhlo fantastické finále ženské týmové soutěže Pohár federace, ve kterém Američanky vedené emigrantkou Martinou Navrátilovou porazily 3:0 československý tým. Daleko víc se však dostal do povědomí tenisových příznivců návrat Navrátilové, která se tady objevila poprvé od svého odchodu. Velké ovace, které jí českoslovenští diváci připravili, vyvolaly veliké rozpaky u tehdejšího komunistického vedení země.

Osobností »štvanického« tenisu je vítěz Wimbledonu z roku 1973 Jan Kodeš. Stal se prvním provozním ředitelem tenisového areálu. Velkým tenisovým nadšencem a fanouškem je bývalý prezident České republiky Václav Klaus, který tenisové zápasy na Štvanici pravidelně navštěvoval. V hledišti na tenisovém zápase člověk mohl narazit například i na skladatele Michala Horáčka.

Fotogalerie
21 fotografií