Cílem akce, kterou pořádá sdružení Legalizace.cz, bylo především dát politikům jasně a nahlas najevo, že občané České republiky odmítají tolerovat a respektovat zastaralé, nefunkční a diskriminační zákony, které zakazují volně nakládat s léčivou bylinou konopí.


Vývoj posledních let dává jednoznačně za pravdu našim argumentům pro legalizaci. Česká republika sice pomalu a poněkud podivně legalizovala konopí jako lék, na druhé straně jsme ale svědky nechutných a nemorálních kampaní jako známá monstrakce proti growshopům a nahánění a pokutování neškodných uživatelů s jedním jointem,“ říká předseda sdružení Legalizace.cz Robert Veverka.

 „Ačkoliv i český národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil předpovídá legalizaci v ČR v horizontu 10–15 let, my nechceme a nebudeme čekat věčně,“ dokončil svůj názor Robert Veverka.



Pochodu a doprovodné hudební akce na Letné se zúčastnilo několik stovek lidí, kteří doufali, že touto akcí změní zákony. „Legalizace, legalizace. Nechápu, proč už marihuana dávno není zákonně legalizovaná. Vždyť když jdete po ulici v Praze, cítíte ji na každém kroku. Mám přátele, co hulí a jsou naprosto v pořádku. Proč je kouření legalizované? To lidi zabíjí. Marihuana naopak léčí,“ rozčiloval se nad absurdními zákony Petr (29). 

Po desáté hodině večerní se s koncem hudebního programu návštěvníci a demonstranti rozutekli do svých domovů. Organizátoři však doufají, že myšlenka neskončí sobotní nocí a dostane se i následně k českým politikům. „Ukončete konopnou prohibici. Regulujte obchod s konopím a hlavně legalizujte pěstování a držení konopí dospělými lidmi pro jejich vlastní potřebu,“ apeluje na české politiky Legalizace.cz.

Fotogalerie
5 fotografií