Na jejich praktiky upozornili Blesk místní obyvatelé: „U odpadního kanálku, kde se pohybují krysy a je plno holubinců, myjí nejenom stánek, ale i gastronádoby, ve kterých je přechováváno jídlo k prodeji,“ říká Romana Kadlecová, členka společenství vlastníků jednotek Lidická.

Klobásy pak s úsměvem prodávají na pěší zóně na Andělu, kde si je kupují nicnetušící zákazníci. Ke všemu dochází za zavřenými dveřmi na dvoře domu v ulici Lidická v Praze 5.

Prodejci tam mají své »hnízdo«, kde skladují pojízdné stánky a večer nebo ráno tam provádí čištění vozíku. „Poslali jsme na ně i hygienu,“ vysvětluje obyvatel domu David Vondrášek. Ta ale na praktikách stánkařů neshledala žádné pochybení.

„Je to tím, že kontrolu museli ze zákona hygienici oznámit 14 dní předem. Mezitím stihli dát vše do pořádku“, dodává Vondrášek. Majitelka firmy, která stánky provozuje a nechtěla být jmenována se proti obvinění brání: „Nájemníci domu dělají různé naschvály. Sypou pečivo na dvůr, aby tam lítali holuby a dělají tam sami nepořádek. Rozhodně u kanálů neoplachujeme žádné nádobí, které přichází do styku s potravinami,“ říká.

Fotogalerie
5 fotografií