Zastávka na magistrále má zlepšit dostupnost ostrova Štvanice. Nyní se k němu lidé dostávají složitě z Florence nebo z Vltavské. Navíc přívoz, který vozil cestující na Štvanici z Karlína a Holešovic, ukončil o víkendu sezonu.

Spolu se zastávkou ale rostou na Hlávkově mostě i přechody a semafory. Ty mají, stejně jako stanice, začít fungovat už brzy. „Termín je stanoven na polovinu listopadu,“ sdělila Blesk.cz mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Zastávka nebude na Hlávkově mostě úplně nová. V minulém století zde existovala. Nyní v ní bude stavět jediná tramvaj, která tudy jezdí – číslo 14. Navíc jen na znamení.

Jak moc zastávka, ale hlavně semafory dopravu omezí, zatím nikdo neví. Všichni jen odhadují, že vliv nebude velký. „Zpočátku není očekáván výrazný počet chodců, kteří by přechod na zastávku využívali, zejména v zimním období. Proto by dopad na plynulost ostatní dopravy neměl být výrazný,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Reportáž o nové zastávce uvidíte i ve zpravodajské show Selfie z Prahy. Dále se dozvíte, jak vypadá ulička, do které nemohou tlustí lidé, nebo co přesně znamená primátorčina přezdívka Krnda:

Video
Video se připravuje ...

Svět se směje Praze: Lidé se zasekávají v uličce. A Krnáčová o své „Krndě“ Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček