Návštěvníkům z řad movitějších milovníků umění, vášnivých fanoušků, sběratelů ale i investorů se v Praze objevilo nové místo, kde si mohou pořídit do své domácnosti jedinečný skvost nebo cennou investici.

V Millionaire Gallery v centru Prahy najdou vždy 60 vystavených děl. Mezi nimi třeba dres Pelého či dres FC Barcelony podepsaný všemi hráči.

Mezi vystavenými předměty je například i Napoleonův vojenský dokument, kolekce fotek s podpisy všech šesti herců Jamese Bonda nebo unikátní koláž se všemi grandslamovými tituly Tigera Woodse.

„Ceny levnějších memorabilií začínají na úrovni 55 tisíc Kč bez daně. Ta nejdražší, kterou tu teď máme, je prototyp první klávesnice Steva Jobse, jejíž cena se pohybuje okolo milionu korun,“ řekl vlastník pražské pobočky Tomáš Novák.

Za půl roku chystá Novák specialitu v podobě dražby košile Michaela Jacksona. „Vyvolávací cena určitě překročí milion korun,“ přibližuje s tím, že sběratelské předměty nabízejí v dlouhodobé perspektivě lepší zhodnocení než například vládní dluhopisy nebo zlato.

Každý nabízený exponát má certifikát pravosti s doživotní garancí, který uznávají nejdůležitější aukční domy na celém světě, mimo jiné Christie´s nebo Sotheby´s. Millionaire Gallery prodala ve svých čtyřech dosavadních pobočkách ve světě stovky tisíc exponátů. Nejdražším byla sbírka podpisů všech amerických prezidentů za cenu čtvrt milionu liber, tedy více než devět milionů korun.

Fotogalerie
19 fotografií