Koalice je vratká, za rozpadlou ji ale Dolínek neoznačil. Jan Wolf má jiný názor. „Předpokládám konec koalice v tomto složení, ano,“ odpověděl na otázku Blesku. Čtveřice radních skončila nečekaně během jednání v noci na dnešek. Jejich odvolání navrhla opoziční TOP 09 kvůli špatnému fungování města. Podle Václava Novotného (TOP 09) se ale „koalice povraždila navzájem“.

„Včera pro nás jako Trojkoalici došlo k nečekanému zvratu. Při malicherném hlasování o odvolání radních, kdy jsme předpokládali, že koalice bude soudržná a podrží všechny radní, tak poté, kdy já jsem prošel, druhý byl Matěj Stropnický, který neprošel hlasy jak ANO, tak ČSSD, a v tu chvíli došlo k volnému hlasování jak naší Trojkoalice, tak evidentně také ANO a ČSSD. Tím pádem došlo k nečekanému odvolání čtyř lidí,“ popisuje včerejší turbulence na radnici radní Jan Wolf z KDU-ČSL.

„Proběhnou jen technické věci, předání kompetencí a předpokládám, že se budeme bavit o tom, jak budeme pokračovat dál,“ přibližuje Wolf dění na radnici v nejbližších hodinách. KDU-ČSL teď ale bude spíše vyčkávat, podle Wolfa nejsou stranou, která si může něco diktovat. „TOP 09 má 12 hlasů, takže předpokládám, že bude jedním z těch hráčů, se kterými se bude jednat o budoucí koalici,“ dodal šéf pražských lidovců.

Připravujeme podrobnosti.