V sobotu krátce po sedmé večer začaly Prahou znít houkačky a po Kolbenově ulici se začala sjíždět hasičská, policejní i záchranářská auta. V jedné z budov bývalé »Kolbenky« začalo hořet. A topiva tam bylo očividně dost. Z objektu šlehaly několikametrové plameny a dým, který se z něj valil, byl vidět i z odlehlých koutů Prahy, a dokonce i za ní.

K místu vzlétl i vrtulník, místní tlampače obyvatele varovaly před chozením na místo a radily, aby si lidé zavřeli okna. Dohašování probíhalo i v neděli dopoledne, policisté objekt hlídají i přes noc, dnes by měli vyšetřovatelé zjišťovat, jak k požáru došlo.

V budově shořel textil za 270 milionů! „Můj materiál tam neshořel žádný, já jsem ty prostory pronajímal čínským firmám. Takže těm to shořelo. Můj materiál, co jsem tam měl, je v pořádku. Samozřejmě že mám pojistku,“ řekl Miroslav F., majitel nemovitosti.

Podle něj by mělo jít o vyřizování účtů mezi prodejci. „Já jsem tam byl v noci, vyšetřovali tam, byly tam nějaké dohady, že to snad někdo úmyslně zapálil. Ale to jsou dohady, to se teprve bude vyšetřovat. Spíš to odpovídá tomu, že to udělal někdo úmyslně, zřejmě si tam mezi sebou něco vyřizovali,“ polemizoval muž po telefonu.

Jen o několik metrů dál už několikátým rokem sídlí prodejci na bleším trhu. Je velké štěstí, že se nějaký malý plamínek nedostal mezi ně, škoda nejen na materiálu, ale i na lidských životech by mohla být neúměrně a několikanásobně větší!

Fotogalerie
31 fotografií