Přibližně ve čtvrt na tři odpoledne zaznamenali policisté na Vysočanské radiále vozidlo opatřené kradenými registračními značkami. Ty navíc byly odcizeny teprve o necelé tři hodiny dříve v jedné obci ve Středočeském kraji. Policisté proto chtěli vozidlo zastavit a zkontrolovat.

Řidič ale začal okamžitě ujíždět. "Honička trvala několik desítek minut a pronásledovaný i pronásledovatelé při ní ujeli téměř třicet kilometrů. Řidič s Mondeem totiž ujížděl ulicemi Argentinská a Českomoravská až do Horních Počernic. Odtud si to namířil do Běchovic, kdy posléze směřoval k Říčanům. Tam ho následně v obci Babice policisté zadrželi," uvedl policejní mluvčí Tomáš Holan.

Během jízdy ohrožoval ujíždějící řidič agresivní jízdou další vozidla, a dokonce do nic netušících řidičů několikrát záměrně naboural. "Smyslem tohoto jeho počínání bylo si z těchto nevinných aktérů vytvořit pomyslný štít, který by znemožnil policistům jeho další pronásledování, a nadneseně řečeno ho tak ochránil před nataženou rukou zákona," vysvětlil mluvčí.

Policisté při následném prošetřování zjistili, že čtyřicetiletý muž před nimi ujížděl, protože má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. "Navíc se policistům podařilo na místě zjistit indicie, které vypovídají o tom, že by se zadržený mohl navíc dopouštět ještě i jiné trestné činnosti, především majetkového charakteru," doplnil Hulan.

Fotogalerie
5 fotografií