Petr S. (†42), Milan P. (†58) a Daniel C. (†25). To jsou jména taxikářů, které v lednu a v dubnu zastřelil neznámý zabiják. Dostane se konečně za mříže?
Chyťte vraha, zaplatím! „Detektivům se přihlásil anonymní dárce, který nabídl odměnu 100 000 Kč osobě, která detektivům poskytne informace, vedoucí k dopadení pachatele,“ uvedla pražská policejní mluvčí Hana Jeřábková. Tajemný dárce trvá na zachování anonymity, veškeré informace bude zprostředkovávat policie.

Po několikaměsíčním vyšetřování a výsleších svědků se detektivům podařilo sestavit identikit muže, který se v době vražd pohyboval na stejných místech jako vrah. „S největší pravděpodobností se jedná o důležitého svědka, nicméně nevylučují, že by to mohl být samotný pachatel,“ vysvětlila mluvčí. Policie žádá svědky, kteří by muže poznali, aby volali na linku 158.

3 muže popravil

Oběťmi taxivraha se stali již 3 taxikáři. Prvním byl Petr S., kterého zabiják popravil v Lužické ulici na pražských Vinohradech, tělo se našlo v autě po dvou dnech.

Postrach pražských »drožkařů« znovu zabíjel v noci z 10. na 11. dubna. Ve 23:15 si v Husově ulici zastavil taxíkáře Milana P., o dvě a půl hodiny později to samé v Ječné ulici zopakoval s Danielem C. Od obou se nechal odvézt k Uhříněvsi na okraji Prahy, kde je zastřelil ranou do týla. Po vraždách si údajně hrál na taxikáře a vozil možná i zákazníky. Obě auta pak zaparkoval opět na Vinohradech.