V inscenaci v režii Rostislava Nováka mladšího se představuje osm novocirkusových umělců z Finska, Venezuely, Kanady, Španělska, Belgie, Holandska a Francie - jeden z nejlepších světových žonglérů, akrobaté na tyči, cyr wheelu, kolečkových bruslích, tanečníci i akrobat visící za vlasy. A proč ADHD? Právě režisérovi hry byla porucha ADHD v dětství diagnostikována.

„Sám jsem byl jako dítě diagnostikován ADHD a jeden z mých synů je ADHD také,” říká Novák. „Když ho vidím, jak dospívá, jak bojuje sám se sebou, se svým okolím, jak hledá své sny. Jak jeho tělo a hlava někdy reagují samy od sebe a on to nedokáže ovládat nebo pochopit. Řekl jsem si, že pro něj udělám projekt. Chci, aby pochopil, že ADHD není onemocnění, jak mnozí tvrdí, ale je to přednost. Nová kvalita života.”

Představení ale nevychází jen z režisérovy osobní zkušenosti. Vše konzultoval s psychology, terapeuty, psychiatry, neurology i s dětmi ze speciálních škol. „Jde o příběh, který je inspirován skutečnými událostmi. Příběh autorský. Příběh, který se nechává inspirovat Torey Hayden, Emilem Zátopkem, Jean-Michel Basquiatem a lidmi s ADHD, kteří žijí právě teď a tady,” vysvětluje Rosťa Novák.

Po premiéře 21. října bude následovat dalších devět repríz. Více informací objevíte tady.

Kdy: Od 21. října
Kde: Jatka78, Praha 7
Vstupné: 550 korun, rezervace tady