Takovou přátelskou atmosféru kino dlouho nezažilo. Psi se předháněli, kdo bude dřív uvnitř sálu, a po filmu zase o to, kdo dřív uteče. Kino Aero ve spolupráci s kiny Bio Oko, Světozor, královéhradeckým Bio Centralem a brněnským kinem Scala otevřelo své brány psům. Promítal se totiž filmový snímek Psí Ostrov o přátelství mezi psem a člověkem. Za jeho režii letos získal oscarový režisér Wes Anderson stříbrného medvěda v Berlinale.

Celý projekt měl upozornit na přátelský postoj výše zmíněných kin k pejskům. „Do našeho kina spolu s hrstkou ostatních po celé republice můžete celoročně se psím doprovodem. Jsme totiž „dog friendly“. To znamená, že pokud pes během projekce neruší ostatní diváky, nemáme s jeho přítomností v sále sebemenší problém,“ říká ředitel pražského kina Bio Oko David Beránek.

Kvůli psí projekci ztlumili pracovníci kin i zvukovou stopu filmu, aby pejskům hlasité efekty nevadily. Z každého prodaného lístku pak putovalo deset korun na vybraný psí útulek, takže návštěvou akce lidé podpořili i dobrou věc.

Fotogalerie
27 fotografií