Pestrobarevní motýli se budou postupně líhnout přímo před zraky lidí. A to v expozici ve skleníku Fata Morgana. „Tentokrát jsme objednali celkem 5390 kukel z osvědčené motýlí farmy ve Stratfordu nad Avonou,“ uvedl Bohumil Černý z botanické zahrady. Výstava se koná už pošestnácté, ale návštěvníci se mohou těšit i na dosud neviděné druhy.

První kukly do zahrady dorazily už ve středu 21. března. Zaměstnanci je následně připevnili na dřevěné tyče a ty umístily do speciálních stojanů. To je nezbytné proto, aby líhnoucí se motýl měl okolo sebe dostatek prostoru k napnutí svých křídel.

Sednou si na vás

Pokud si přejete, aby na vás exotičtí krasavci usedli, stačí se navonět květinovým parfémem nebo si vzít barevně výrazné oblečení. Určitě ale na motýly nesahejte! Dotykem totiž setřete z jejich křídel mikroskopické šupinky, bez nichž motýl nedokáže létat a zemře.

Výstava tropických motýlů ve skleníku Fata Morgana patří k nejoblíbenějším akcím, které botanická zahrada připravuje. Loni si ji během necelých dvou měsíců přišlo prohlédnout 60 tisíc zájemců.

Kdy a za kolik?

Kdy: úterý až neděle od 9 do 18 hodin, do 20. května
Kde: Botanická zahrada Praha, Skleník Fata Morgana
Za kolik: dospělí 85 Kč, rodinné 215 Kč

Fotogalerie
27 fotografií