Jak už napovídá název, objevíte na velikonočních trzích například malované kraslice a další jarní výzdobu do bytu. Většina stánků je však věnována pochutinám, jako jsou sýry, klobásy a vepřové na rožni.

Mlsní tady zase objeví stánek s nejrůznějšími pendreky i s trdelníkem. „Moc nám to chutná. Je to dobrota,“ říkal s úsměvem Dmitri, který jedl jídlo na stojáka u tamějších stolků přímo z ruky.

Jídlo a pití můžete ještě teď zapíjet svařákem, punčem a medovinou za 60 korun za dva decilitry. Pokud byste si tady chtěli dát pivo, do 0,4 l kelímku jej dostanete za 60 korun. Podrobnější ceny zdejší nabídky objevíte v galerii.

Druhou polovinu stánků tvoří upomínkové předměty pro turisty. Ti si tady mohou koupit nejen pohlednice a magnetky s obrázky Prahy. Objeví tady i dřevěné hračky, vlněné bačkory s nápisem Praha, hrnky i dřevěné korále.

Video
Video se připravuje ...

První den trhů na náměstí Republiky Eva Fornálová

Po trzích na náměstí Republiky o víkendu ožijí stánky i na Staroměstském náměstí a na Václavském náměstí. Přípravy jsou nyní v plném proudu a už nyní můžete vidět, jak stánky na náměstích pomalu rostou. Velikonoční trhy pak na všech třech místech skončí 8. dubna.

Lidové tance a vystoupení

Stánky ale nejsou vše, co v rámci velikonočních trhů na návštěvníky čeká. „Po loňských pozitivních ohlasech se mohou všichni těšit na pásma živých animačních vystoupení, kde si hosté trhů mohou sami vyzkoušet lidové tance a zvyky,“ prozradil Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko. Nejnovější informace k doprovodnému programu objevíte tady.

Fotogalerie
34 fotografií