„Žižkovský masopust patří k nejstarším pražským akcím svého druhu a jeho obliba dávno překonala hranice Žižkova a Vinohrad. Jsem ráda, že si tato akce našla místo v srdcích mnoha obyvatel a napomáhá přátelství a sousedské pospolitosti,“ těšila se starostka Vladislava Hujová (TOP 09).

O víkendu na náměstí Jiřího z Poděbrad vyrostly trhy, kde si můžete nakoupit nejrůznější zabíjačkové pochoutky, jako jsou ovarové polévky, klobásy, jitrnice a škvarkové pomazánky. A zapíjet to v té zimě můžete třeba svařákem.

Video
Video se připravuje ...

Žižkovský masopust v sobotu odstartoval třídenní veselí. To vygraduje ve středu průvodem masek. Eva Fornálová

Poznejte řemesla

Ale aby to nebylo pouze o hodování, Praha 3 vymyslela i doprovodný program. Hned po příchodu na náměstí se můžete s dětmi zastavit u řemeslné výroby. U třech stánků můžete vidět, jak tvoří kováři zbraně, dráteník prstýnky a další šperky a košíkář proutěné koše. „Tohle je moc pěkná podívaná. Dokonce jsme si i vyrobili prstýnek,“ těšila se maminka Marie, která se vypravila na masopust s dětmi.

Pokud se sem chystáte v neděli, ve dvě hodiny se můžete vypravit na komentovanou procházku Prahou 3. Od pěti se můžete těšit na koncert na pódiu před kostelem na náměstí Jiřího z Poděbrad. A pokud vám bude zima, vypravte se do kina Aero. Od tří tady bude projekce pro děti a od čtyř zase pro dospělé. 

Program žižkovského masopustu
Autor: praha 3

Žižkovský masopust vygraduje až v úterý 13. února masopustním průvodem, který patří k těm největším v Praze. Třídenní veselí pak zakončí ohňostroj.

Fotogalerie
32 fotografií