V sobotu se lidé ocitli opět ve středověku. „Návštěvníky akce čeká pomyslná cesta zpět v čase. Slavná hora Vítkov na pražském Žižkově si totiž v červenci připomene jednu z nejzásadnějších husitských bitev historie. Celé prostranství Vítkova se promění ve středověkou slavnost,“ řekla ještě před akcí starostka Prahy 3 Vladislava Hujová.

V rámci tradičních oslav výročí střetnutí vojevůdců Jana Žižky z Trocnova a Zikmunda Lucemburského čekala na návštěvníky rekonstrukce bitvy, kterou před téměř šesti sty lety slavný husitský vojevůdce úspěšně vyhrál.

Video
Video se připravuje ...

Hudba na Vítkově Eva Fornálová

„Letošní program je mnohem více interaktivní. Proto se mnoho z programu přesune přímo mezi návštěvníky historické slavnosti Hrr na ně, jak ji nazýváme,“ prozradil k programu zástupce pořadatele Tomáš Čekal.

Nejvíce se zde vyřádily děti. Na ty čekal tradiční kolotoč, střelba z luku a šípu, malování na dřevěné štíty do boje, tanečky do středověké hudby i mazlení se s domácími zvířátky. „Je to tu boží,“ pochvaloval si akci malý Tonda, který zrovna jedl langoš.

Fotogalerie
38 fotografií