„Když má někdo strach a necítí se na to jet napoprvé ve stoje, tak mu doporučujeme, aby si nejprve kleknul. Po pár záběrech na každou stranu se pak může postavit a zjistí, že vestoje se dá pádlovat, aniž by padal do řeky,“ řekl v pořadu Selfie z Prahy provozní Žlutých lázní Petr Hozák.

Občas se ale někomu stane, že spadne. Může za to většinou fakt, že kolem projede motorový člun nebo lodě, které pochopitelně dělají vlny.

„Ale rada je jednoduchá – jet na vlny kolmo a mít pádlo celou dobu ponořené ve vodě. Člověku pádlo pomáhá udržet stabilitu, může sloužit téměř jako zábradlí,“ říká Hozák.

Kromě toho, že si užijete netradiční pohled na okolí, má tento druh surfování i další výhodu.

Zabírají téměř všechny svaly

„Říká se, že při paddleboardingu zabírá až 90 procent svalstva, včetně vnitřního. Je to dáno tím, že člověk musí vyrovnávat balanc, takže zabírají i vnitřní svaly. Zároveň všechny pohyby jsou plynulé, tak na rozdíl od běhání to není až taková zátěž pro klouby,“ dodal.

Paddleboarding pochází z Hawaie, do Česka se dostal kolem roku 2009. A nyní zažívá po celém světě velký rozmach.

Jízdu na paddleboardu si zkusil i moderátor pořadu Selfie z Prahy Matěj Smlsal. Podívejte se zde. Uvidíte i vnitřky domků ve Zlaté uličce na Hradě:

Video
Video se připravuje ...

Domky ve Zlaté uličce: Takto vypadají uvnitř! A surfování na Vltavě v Praze: Jak to ustát? Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!