Výstava Minerva má již dlouholetou tradici. První ročník odstartoval již v roce 2002. Tehdy byl takový festival u nás velmi netradiční. „Tehdy jsme ještě byli na Vyšehradě. Před pár lety jsme se přestěhovali sem do Tyršova domu,“ vyprávěla usměvavá organizátorka Helena Erdélyiová, bez které by akce nikdy nevznikla.

Za těch patnáct let se koncept Minervy proměňoval, až vznikla současná forma. Pro návštěvníky tak byly přichystané tři sály, ve kterých probíhaly nejrůznější workshopy. „Během víkendu vystoupí 37 přednášejících,“ prozradila Erdélyiová, která se těšila zejména z účasti šamanů.

Atmosféra byla během dne velmi příjemná. Lidé spolu konverzovali, smáli se. Prostředí působilo více domácky než jako festival, kam lidé přijdou, obejdou stolky a odejdou. „Moc se mi tady líbí. Všichni jsou tak vstřícní. Právě se chystáme na další přednášku a za hodinu mám domluvený výklad karet,“ prozradila návštěvnice Tereza (29).

Minerva není pouze jednou do roka, a tak si nemusíte zoufat, že jste propásli tento ročník. Helena Edélyiová pořádá akci každého čtvrt roku. Na další se tak můžete vypravit v létě. 

Fotogalerie
22 fotografií