„Začínáme netradičně již v devatenáct dvacet. Původně jsme se drželi toho času dvacet dvacet, ale málo jsme propili,“ smál se v úvodu moderátor, který se této role zhostil poprvé. Na vtipu mu to ale neubíralo.

Vtipní byli ale také vystupující. Ne všichni měli dostatečný um pobavit publikum, ovšem na představování životních děl a projektů to neubralo. Nejvtipnějším mužem večera, který vzbudil v sále obrovský aplaus, byl Martin Rajniš - muž, bez kterého by nevznikla obří vzducholoď na střeše DOXu v Holešovicích.

Tak jsme mu pořídili deštník. Největší děštník ve střední Evropě,“ rozvyprávěl se o tom, jak postavil dřevěné monstrum. Se smíchem poté dodával, že ačkoli si Pražané vždy stěžují na něco nové, v tomto případě byli lidé z Gullivera, tak se loď jmenuje, kupodivu nadšeni.

PechaKucha se pořádají již od roku 2007. Všech 629 večerů je k dohledání na webových stránkách. Proto si nemusíte zoufat, pokud jste přišli o prezentaci některého ze svých oblíbenců. PechaKucha vymysleli architekti Astrid Kleinová a Mark Dytham z atelieru Klein Dytham architects, který působí v japonském Tokiu. Dnes se tak tyto večery pořádají ve více než 940 městech.

Fotogalerie
9 fotografií