Nahlédnout do tajů filmového umění se dá každý víkend. Nově přímo v hlavní budově Barrandova, kterému se přezdívá kopec plný kouzel, vstoupíme do zákulisí oblíbených filmových děl. „V expozici je vystaveno zhruba 60 kuriozit z inventáře Barrandov Studia,“ prozradila Blesku Věra Krátká, vedoucí fundusu kostýmů a rekvizit.

Další však zůstávají v depozitářích, třeba zelený plášť obšitý pravou liškou, který si zahrál i v Letopisech Narnie. Lze si ho vypůjčit, ale pozor – jelikož je to vůbec nejdražší kostým, kauce na něj je rovný půlmilion korun.

Depozitáře ukrývají více než půl milionu dalších kostýmů a jejich součástí. „Kdybychom je chtěli vystavit všechny naráz, sotva by stačil náš největší ateliér Max, který má přes 4000 metrů čtverečních,“ dodala Krátká. Tvůrci výstav také chtějí, aby barrandovské poklady zůstaly neokoukané a mohly těšit návštěvníky při různých příležitostech a výročích.

Barrandov Studio je s ateliéry o rozloze přes 12 000 metrů čtverečních a s více než 160 000 metrů čtverečních venkovního prostoru největším středoevropským filmovým studiem.

Kdy, kde, za kolik

Výstava kostýmů a rekvizit Kde: Film Point, Barrandov Studio Kříženeckého nám. 322/5, Praha 5 Kdy: Sobota a neděle 10:00 až 16:00, pro skupiny (10 a více osob) na objednávku pondělí až pátek 10:00 až 16:00 Vstupné: základní 120 korun, děti 4 až 15 let, studenti, senioři a ZTP 100 korun, rodinné vstupné 300 korun (2 dospělí + max. 3 děti do 15 let), zdarma děti do 3 let včetně a průvodci ZTP

Fotogalerie
31 fotografií