UMTrh je nová pravidelná akce, která každý poslední víkend v měsíci oživuje veřejný prostor v centru Prahy. „V prostoru před hotelem Intercontinetal nabízí obyvatelům Prahy možnost kulturního vyžití, setkávání se s umělci a současně možnost nákupu zajímavých výrobků a uměleckých děl,“ prozrazuje tiskový mluvčí akce Martin Zvoníček.


Pořadatelé UMTrhu se při pořádání akce inspirovali v jiných světových metropolích, kde jsou pravidelné akce tohoto druhu doplňkem městského koloritu. Poslední říjnový víkend se tentokrát nesl v duchu vintage. K vidění tak byly staré plyšové hračky, retro diáře nebo oranžově svítící nábytek, který připomínal dobu komunismu.
Video
Video se připravuje ...

Malá ochutnávka... Efo

Návštěvníci se mohli nechat na místě například oholit nebo ostříhat. „S přítelem jsme tady již podruhé. Tentokrát si nechal upravit vousy. Mně se zase líbila hudba,“ zmínila návštěvnice Hanka (26), které si pochvalovala houslové vystoupení.

„Pro děti je připraveno loutkové divadlo, Martin Jiránek se představí v rámci autorského čtení, na programu bude také vystoupení stand up comedy. Ani tentokrát nebude chybět projekční plátno, na kterém budou po setmění k zhlédnutí filmy,“ prozradil na akci Zvoníček.

Na další dvoudenní trh se mohou Pražané těšit opět další měsíc. 

Fotogalerie
23 fotografií