Anglická kapela Daughter vznikla jako sólový projekt Eleny Tonry, zpěvačky Irsko-italského původu, která vyrostla v Londýně. Skupina se do stávající podoby zformovala až v roce 2010 po přijetí švýcarského kytaristy Igora Haefeliho a bubeníka Remiho Aguilella z Francie.

Původně sólový projekt zpěvačky Eleny Tonra slavil úspěch hned svým debutovým albem If You Leave z roku 2013. „To dosáhlo na čtvrtou příčku v UK Indie Album Chart nejen díky emocemi nabitými melodiemi a Eleniným jedinečným vokálem,“ představuje Daughter tisková mluvčí fource Kristyna Koreis.

Daughter ve středu 6. října vystoupí v klubu Roxy.
Autor: JayMcLaughlin

Letos v lednu kapela vydala novou desku s názvem Not to Disappear. Za své druhé album si tak vysloužili přirovnání k Massive Attack, PJ Harvey nebo The Cure. „Projev emocí není slabostí, ale silnou stránkou. Myslím, že nové album přináší méně skrývání. Dříve jsem se v psaní hodně schovávala. Ale teď už ta rouška opadla,” prozradila zpěvačka Elena.

Indie folk vznikl v devadesátých letech. Jedná se o hudební žánr ovlivněný folkem a klasickým country. Dochází ke kombinaci folku s novými hudebními prvky, jako například s elektronickou hudbou. Tímto psychadelickým žánrem se proslavil například Passenger, Bon Iver nebo Damien Rice.

Fotogalerie
5 fotografií