Ačkoliv se Pražané nebudou moci podívat do Národního muzea kvůli rozsáhlé rekonstrukci, při třináctém ročníků institucí neubylo. Naopak. „Oproti předchozímu roku přibylo šest institucí," prozradil Martin Sekera, zástupce generální ředitele Národního muzea.

Návštěvníky akce čeká pestrý program

Akce, která každoročně láká tisíce Pražanů, se zaměří na všechny věkové kategorie a na různorodost návštěvníků. Letos se například do Pražské muzejní noci zapojí  i dvě muzea Vojenského historického ústavu Praha. Pražané se tak mohou těšit na letecké show v Leteckém muzeu Kbely a na ukázku střelných zbraní v Armádním muzeu Žižkov.

I další pražská muzea, která se do akce zapojí, připravila pro návštěvníky zajímavé doprovodné akce. Například v Anatomickém muzeu bude možné naučit se základy první pomoci, v hlavní budově Muzea hlavního města Prahy si návštěvníci vyzkouší sprejování a do Národního zemědělského muzea se mohou těšit na ohnivou show.

Vstup do 79 objektů zdarma, pokud chcete na  Vyšehrad zaplatíte 1 Kč

Pražská muzejní noc odstartuje 11. června v sedm hodin večer. Brány muzeí se uzavřou v jednu hodinu ráno. Vstup je do 79 míst bezplatný. Výjimkou je objekt národní kulturní památky Vyšehrad, kde zvolili symbolické vstupné za jednu korunu.
Bezplatná je také městská hromadná doprava, která je mezi jednotlivými objekty zajištěná speciálními autobusovými linkami. 

Pražská muzejní noc není pověrčivá a třináctého ročníku se nebojí. Tato výjimečná událost se za dobu svého trvání stala již nedílnou součástí pražského kulturního kalendáře a naučila do muzeí chodit i návštěvníky, kteří by jinak nepřišli," dokončil generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš.