Sraz veteránů v Opletalově ulici odstartoval v 10 hodin dopoledne. Okamžitě bylo patrné, že Autoklub událost pojal ve velkém stylu: do ulice totiž vjela kolona armádních vozů, jejich posádky na sobě měly vojenské uniformy. Za hudebního doprovodu zahraniční verze písně »Škoda lásky« projeli kolem davu tak věrohodně, až si někteří náhodní kolemjdoucí akci spletli s armádní kolonou USA, která naší republikou právě projíždí.

Autoklub slavil - armádní vozy se sešikovaly
Autor: Daniel Vitouš
Kromě armádních aut a motorek dorazily na místo i vozy civilní. K vidění byly výstavní kousky značek Aero, Praga, Škoda nebo Jawa, ale také zahraniční skvosty od Mercedesu, Renaultu a spousty dalších. Kromě aut z období první republiky přijely i rarity z pozdějších let. Mezi motocykly jednoznačně vyčníval parní motocykl Roper, ze kterého se valil hustý dým. Jednalo se o věrnou repliku stroje, který spatřil světlo světa roku 1894.

Nepřehlédnutelný motocykl Roper
Autor: Daniel Vitouš
Sraz Autoklubu ale nebyl pouze o vozidlech. Akci doprovázela dobová hudba živé kapely, která byla stylově oblečená v souladu s odkazovanou dobou. To samé platilo o dalších účastnících v kostýmech. Přímo v Opletalově ulici mezi veterány lidé tancovali swing.

Nechte na sebe taky dýchnout atmosféru 30. let, stačí jen pustit video:

Video
Video se připravuje ...

Autoklub slavil - veterány obsadily centrum Prahy, lidé tančili Daniel Vitouš

Návštěvníci události nadšeně všechno fotografovali a bylo vidět, že je netradiční zážitek zaujal. „Neuvěřitelné, jak to tady vypadá. Denně tudy chodím do práce a najednou je to tady jak ve třicátých letech. Až z toho mám husinu,“ přiznala návštěvnice Alena.

„Jsem tady záměrně, věděl jsem, že to bude zajímavá podívaná. Stejně to byla nádherná doba s nádhernými auty,“ řekl pan Jiří.

Podívejte se na skvosty, které zaplavily Opletalovu ulici:

Fotogalerie
22 fotografií