„Cílem soutěže je objevit stromy, které si zaslouží naši pozornost. „Důležité je jak estetické hledisko, tak i spojení stromu s historií a místem na kterém roste,” říká autor soutěže Pražské stromy Aleš Rudl.

1. nejlepší fotografie

Minulý ročník se soutěže zúčastnilo 64 fotografů, kteří zaslali 188 snímků stromů z celé Prahy. Vítězem se stal Tomáš Frank, kterému se podařilo zachytit západ slunce za stromem na Vyšehradě. „Počkal jsem, až slunce vyleze zpoza mraku a osvítí majestátný strom,” řekl Frank.

Vítězná fotografie západu slunce nad Vyšehradem
Autor: Tomáš Frank

2. nejlepší fotografie

Druhé místo obsadil Michal Kroučel se snímkem Jsem, ve kterém zachytil strom ze Ctěnického háje. „Do Ctěnického háje jsem si chodil hrát jako malý kluk. V té době se mi všechny stromy zdály obrovské a nyní jsem je chtěl zachytit tak, jak si je pamatuji z dětství,” dodal autor druhé nejlepší fotografie.

 

Snímek z Ctěnického háje obsadil druhé místo
Autor: Michal Kroužel

3. nejlepší fotografie

Třetí místo získala Eliška Peřinová, která zachytila podzimně zbarvený jinan v Letenských sadech. „Už se začalo stmívat a najednou mě během procházky upoutal tento do zlata zbarvený strom, byl vážně jedinečný,” přiblížila vznik své fotografie Peřinová.