Dynamické počasí čeká Pražany v příštím týdnu. Zatímco jeho počátkem budou mrazy, teploty klesnou až k -2 stupňům Celsia, v druhé půli týdne se můžeme těšit na oteplení. „Počátkem týdne se budou tvořit nebezpečné meteorologické jevy – náledí, zmrazky a při mrznoucích srážkách i ledovka, pozor ojediněle i na tvorbu mrznoucích mlh,“ popsala Blesku meteoroložka Dagmar Honsová. „Oblačnosti i srážek bude hodně, ale teploty půjdou nahoru. Druhá polovina týdne přinese citelný nárůst teplot vzduchu i v ranních minimech a první adventní neděle bude ve znamení teplot až na 10 °C,“ dodala.

Pondělí bude ve znamení přechodu okluzní fronty - v porovnání s víkendem ale přinese pondělí nárůst teplot vzduchu. Nejvíce oblačnosti i srážek bude hned ráno a dopoledne - velká oblačnost, zataženo až oblačno, místy déšť se sněhem, déšť a ojediněle i srážky mrznoucí. Odpoledne bude docházet k ustávání srážek a ubývání oblačnosti až na polojasno. Večer se mohou ojediněle tvořit mrznoucí mlhy. Odpolední teploty 5 až 7 °C. 

V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 4 až 6 °C. 

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy déšť. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 5 až 7 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy déšť. Ranní teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 6 až 8 °C. 

V pátek bude oblačno až zataženo, místy déšť. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 7 až 9 °C. 

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť. Přechodně až polojasno. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 7 až 9 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy déšť. Přechodně až polojasno. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 8 až 10 °C. 

Sledujte radar Blesku!

Video
Video se připravuje ...

Kroupy: Extrémní klimatický jev může mít fatální následky Videohub

Fotogalerie
47 fotografií