Pondělní počasí přes den se nebude od toho úterního příliš lišit. Zpočátku  bude jasno až polojasno s teplotami kolem třicítky. Teploty večer z pondělí na úterý budou příjemné na posezení venku.

Podle informací meteorologů z Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ) od západu začne počasí u nás ovlivňovat studená fronta, spojená s mělkou brázdou nízkého tlaku vzduchu, která bude postupovat přes střední Evropu jen zvolna k východu.

Kroupy a přívalový déšť

Studená fronta tak v úterý později večer přinese bouřky. Meteorologové varují, že se vyskytnou i přívalové srážky s úhrny i kolem 50 mm, nárazy větru kolem 90 km/h a větší kroupy. Ve středu bude obloha většinou zatažená s teplotami mezi přes den 21 až 23 stupni, ale i urpostřed týdne bude pršet a bouřit. „V bouřkách se vyskytnou přívalové srážky s úhrny kolem 40 mm, nárazy větru kolem 70 km/h a kroupy,” doplňuje ČHMÚ.

Ve čtvrtek by se počasí mělo umoudřit. „ Bude většinou oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 23 °C,” píší meteorologové. 

Sledujte počasí na radaru Blesku.

Fotogalerie
19 fotografií