Centrum vzniklo na území tzv. holešovického trojúhelníku mezi ulicemi Strojnická, Veletržní a U Studánky. Radnice Prahy 7 v minulosti podala proti projektu žalobu, v níž žádala o zrušení stavebního povolení. Investor, firma Lordship, poté projekt přepracoval podle připomínek radnice, a ta žalobu stáhla.

Budova je oproti původnímu návrhu o tři patra nižší, změnila se fasáda a zmizel skleněný válec s kancelářemi, který měl být na střeše objektu. V podzemí bude také 150 parkovacích míst na noc vyčleněných pro místní obyvatele. Městská část vlastní pozemek pod centrem, který podle dřívějších informací na 99 let pronajala investorovi za pět milionů korun ročně.

Centrum zahrnuje 15 700 metrů čtverečních obchodních ploch a 5500 metrů čtverečních kanceláří. „Celý koncept multifunkčního obchodně-administrativního projektu je zaměřen mimo obvyklé kategorie zejména na jídlo, zábavu a služby zákazníkům. Orientuje se ale také na podporu byznysu a podnikání,“ uvedla marketingová manažerka centra Anna Pucová. Návštěvníci v centru naleznou kromě obchodů také dětský koutek a občerstvení v podobě food courtu a tzv. stravovací pop-up zóny. Dnem otevření začne k centru do zastávky v ulici Strojnická jezdit nová autobusová linka 156.

Hlavní město plánuje v oblasti ulic Veletržní, Dukelských hrdinů, části ulice Strojnická a U Výstaviště úpravy na základě loni schválené koncepční studie. Ta počítá s úpravami chodníků, přechodů, zastávek a s výsadbou téměř 200 stromů. Práce mají být hotové v roce 2022 v návaznosti na připravovanou rekonstrukci tramvajové trati a podle odhadu mají stát 762 milionů korun.

Fotogalerie
6 fotografií