Od čtvrtka 18. října probíhá rekonstrukce tramvajové trati v lokalitě ulic Lazarská a Spálená v centru Prahy. Během původních 11 dnů trvajících komplikací vyřadila oprava ze hry nejdůležitější tramvajový uzel metropole, výluka platila mezi Lazarskou a Jindřišskou. Po ukončení těchto prací však navázala další fáze, při které se v těchto dnech opravy soustředí na Spálenou ulici mezi Lazarskou a Myslíkovou. Tady je rekonstrukce avizovaná do 8. listopadu.

Tím to všechno ale zdaleka nekončí. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) totiž avizuje plán na rozkopání další části místní trati. Práce termínem navážou na ukončení předchozí zmiňované fáze, omezí dopravu v ulicích Národní a Spálená. Výluku dopravce avizuje v úseku Lazarská – Újezd.

Třetí fáze oprav tramvajové trati v centru Prahy.
Autor: DPP

Omezení se bude týkat šesti denních tramvajových linek číslo 2, 9, 16, 18, 22 a 23, historické linky číslo 41 a nočních linek číslo 93, 97, 98 a 99. Centrální přestupní bod nočních spojů bude v zastávkách Karlovo náměstí.

V denním provozu také vzniknou dvě dočasné tramvajové linky číslo 32 a 39. Náhradní autobusovou dopravu nebude pro tuto výluku DPP zřizovat. Konec rekonstrukce je hlášený na pondělí 19. listopadu ráno. Podrobnosti ohledně vedení jednotlivých tramvajových linek hledejte na webu dopravce.