Do Prahy kromě skvělých koní přijede i Václav Janáček působící ve Španělsku a druhý český žokej historie po Filipovi Minaříkovi, který ve své kariéře vyhrál 1000 dostihů. Janáček triumfoval v 15 klasických dostizích v sedmi různých zemích světa, naposledy vyhrál letošní Derby ve Španělsku.

Před třemi roky Janáček ovládl český St Leger. V něm letos osedlá největšího favorita. Hnědka Blessed Kiss vyhrála České derby a v tom Slovenském byla těsně druhá. Ve Velké Ceně Prahy CK Martin Tour Janáček pojede valacha Father Frost a mají šanci na úspěch. Jedno z dalších žokejských es Jiří Chaloupka nebo Milan Zatloukal by se případným triumfem stali první v historii, kteří cenu vyhráli třikrát.

Celkem je na programu 8 dostihů, ve kterých se představí 85 koní a 23 jezdců.   Areál se veřejnosti otevře už v 11 hodin, první dostih odstartuje ve 13 hodin! Děti do 15 let a držitelé celoročního kupónu pražské MHD mají vstup zdarma.

Speciální menu čeká diváky v zrekonstruované restauraci v tribuně. Na své si přijdou i děti. „Jsou pro ně připraveny trampolíny a kolotoče a také velmi populární projížďky na ponících,“ říká ředitel závodiště Martin Pecka.

Nejelegantnější cesta je vlakem z Hlavního nebo Smíchovského nádraží, nebo z opačného směru od Berouna. Intervaly jednotlivých spojů jsou pouze 30 minut.

Pokud nemáte možnost osobně navštívit dostihy, sledujte online přenos na www.dostihy.cz. Vsadit si můžete online u sázkových kanceláří Tipsport a Chance.

Zde předkládáme tipy dostihového odborníka Antonína Ebra z redakce Blesku na vítěze jednotlivých dostihů:

I. Makarská Podaca
II. Hyacint
III. Sense of Destiny
IV. Sapienti
V. Mormill
VI. Fulmine Luna
VII. Sagar
VIII. Blessed Kiss

 

Fotogalerie
12 fotografií