Co je vermikompostér? Je to uzavřený prostor, v němž žížaly rozkládají zbytky rostlinného odpadu. Patří tam slupky ze zeleniny a ovoce, tráva, piliny, káva, čaje a jiné. Z přeměněného odpadu pak po dvou až třech měsících vzniká pevný humus a kapalné hnojivo. Kapalné látce se přezdívá „žížalí čaj“a je vhodná na zalévání rostlin, protože obsahuje spousty živin.

Jak sestrojit vermikompostér, kde sehnat žížaly a jak získat humus vám vysvětlí na Vítězném náměstí v Café Šesťák v Praze 6. Workshop bude začínat v 17 hodin a potrvá zhruba dvě hodiny: „Jednoduchý domácí vermikompostér budeme vyrábět ze tří kyblíků. Do něj si pak budou muset lidé sami sehnat kalifornské žížaly. Ty jsou podle odborníků žravější než ty naše,“ vysvětluje lektorka Soňa Valčíková ze společnosti Kokoza.

Kdy: 31. 7., od 17:00
Kde: Café Šesťák, Vítězné náměstí, Praha 6
Za kolik: 490 korun, akreditujte se zde: sestak.cafe@gmail.com 

 

Fotogalerie
11 fotografií