Vytížený „kulaťák“ o víkendu uzavře své metro. Dopravní podnik zde totiž zahájil 16. května plánovanou rekonstrukci. Během ní se postupně uzavírají vstupy a výstupy z metra. Kvůli probíhajícím opravám se ve dnech 5. 7. až 8. 7. do stanice nedostaneteK přejezdu bude sloužit náhradní tramvajové spojení z Bořislavky na Hradčanskou.

„Modernizace veřejné části stanice probíhá především z důvodů výměny podhledů a osvětlení, které byly zasaženy četnými průsaky. Po jejich výměně, opravách obkladů, dlažeb a výmalbě stěn bude stanice vypadat jako nová a bude připravena sloužit veřejnosti bez potřeby rozsáhlejší stavební rekonstrukce po dobu dalších cca 30 let,“ říká Aneta Řehková, mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy. Celá rekonstrukce bude stát 109 milionů korun, hotovo by mělo být na přelomu října a začátku listopadu.

Omezení na céčku

Dejvická ale není jedinou stanicí, kterou o prodlouženém víkendu postihne uzavírka. Metro nepojede od zahájení provozu ve čtvrtek až do jeho ukončení v neděli také mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerova na trase C. „V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov,“ informuje dopravní podnik na webu. Případným zmateným cestujícím budou k dispozici přibližně od 8:00 do 21:00 poblíž stanic informátoři.

 

Fotogalerie
7 fotografií