22. dubna se po celé Zemi slaví svátek naší planety, tzv. Den Země který má sloužit především k upozornění na dopady znečišťování ovzduší i přírody. Řada městských částí v Praze při té příležitosti pořádá nejrůznější osvětové i zábavné akce. Ta v Praze 21 se uskuteční v pátek 27. dubna. Pořádá ji Odbor životního prostředí a dopravy MČ Praha 21.

Zabaví se dospělí i děti

Akce je časově rozdělena na dva úseky. Děti z mateřských a základních škol si ji za doprovodu svých pedagogů budou moci užít od 9:30 do 12 hodin. Dočkají se krom instruktáže o silniční bezpečnosti nebo bezpečné jízdě na kole také informací o ochraně dřevin či o tom, jak je šetrný přístup k přírodě důležitý. Mimo to však dojde i na projížďky na koních, maxi klouzačku nebo ukázku živých koz z farmy Komorce.

Od 13 až do 18 hodin bude akce přístupná široké veřejnosti. Pořadatelé dbali na to, aby program lákal i dospělé návštěvníky. Ti se mohou těšit na setkání s trojnásobným mistrem světa v biketrailu Martinem Šimůnkem. Zpestření odpoledního programu přinese jistě i možnost vyzkoušet si na místě brýle, které simulují opilost. Svou hasičskou techniku také přijedou veřejnosti ukázat požárníci z Újezdu nad Lesy. A mimo různých zábavných soutěží, ukázek poskytnutí první pomoci nebo poučení odborníků o životě ježků v Praze bude k dostání také občerstvení, cirkus, taneční vystoupení nebo živá hudba, kterou obstará skupina Univers. Akci bude uvádět známý moderátor Vlasta Korec.