Obyvatele Písnice čeká dopravní omezení – hlavní písnická ulice Libušská totiž projde kompletní rekonstrukcí. Ta začne v úterý 3. dubna a potrvá až do konce roku. Oprava se uskuteční ve dvou etapách a většinu času bude zcela uzavřen výjezd z Písnice na Dolní Břežany.

V první dělníci postaví kruhový objezd na křižovatce Libušské s Kunratickou spojkou, který bude hotov do konce června. Souběžně s tím bude opravena Libušská od křížení s ulicí K Vrtilce až na jih Písnice. Ve druhé fázi bude TSK opravovat úsek od ulice K Mejtu po křižovatku s ulicí K Vrtilce včetně křižovatky Libušská – K Vrtilce.

Na Libušské vzniknou čtyři zpomalovací prahy. „Oproti dosavadním pěti přechodům jich bude po rekonstrukci celkem sedm a vyjma malého úseku u ulice K Mejtu budou vystavěny chodníky podél Libušské ulice,“ uvedl generální ředitel Petr Smolka.

Objízdné trasy

Autobusové linky 331 a 333 pojedou v době opravy po Vídeňské ulici a budou jezdit Dobronickou, Vídeňskou a přes Hodkovice. Zastávka Na Kopečku bude zrušena a nahradí ji zastávka Dolní Břežany, škola. Od 1. července autobusy pojedou přes Kunratickou spojku, Vídeňskou ulici a Hodkovice.

TSK v současné době opravuje rovněž Husitskou ulici na Praze 3, která způsobila dopravní kolaps v žižkovské Seifertově ulici a jejím okolí. Správa se chystá rovněž opravovat ulici Na Slupi spojující Podskalí s Nuslemi. Rekonstrukce měla na jaře začít i na Vinohradské, tady ale práce město odložilo.