Lidé se v rámci akce Noc kostelů, která proběhne dnes v pátek 10. června, zdarma projedou po Praze ve speciálním »kostele«.  Pojízdný kostel bude od 18 do 22 hodin v provozu na lince tramvaje číslo 22 mezi zastávkami Malovanka a Čechovo náměstí.

Kostel na kolečkách bude vybavený křížem a varhanami  a stane se místem, kde bude množné diskutovat o otázkách víry a křesťanství s hosty, mezi kterými se objeví biskup Václav Malý, kardinál Dominik Duka nebo spisovatelka Alena Ježková. Mimo jiné poslouží i jako mobilní infostánek poskytující informace o nejbližších zapojených kostelech.  

Letos se v České republice Noc kostelů koná poosmé, posedmé na území pražské arcidiecéze. Vstup do kostelů i jízda duchovní tramvají je zdarma

Kostely vedle otevřených dveří nabídnou další program. Například v kostele Pražského Jezulátka na Malé Straně bude zahájena výstava fotografa Eugena Kukly. Snímky instalované v prostoru barokního kostela představí návštěvníkům téma vzájemné lidské blízkosti v životě současného člověka a společnosti. Duchovní a umělecké bohatství křesťanských chrámů během Noci kostelů rozšíří i hudební program.

Noc kostelů se zajímavým programem se koná i v dalších místech České republiky. Loni se akce zúčastnilo 1483 kostelů a modliteben a v celé České republice bylo zaznamenáno téměř 500 000 návštěvnických vstupů. Více informací najdete zde.

Na Facebooku Blesk.cz v 18 hodin budeme přímo z místa vysílat živě. Nezapomeňte nás sledovat.