Na zastupitelstvu Prahy 5 padlo rozhodnutí o dotační podpoře pro různé programy a akce týkající se městské části. Celkem 5,4 milionu korun půjde na podporu kulturních aktivit, na sport, zachování a obnovu nemovitých kulturních památek, sociální služby nebo podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže.

„Prostřednictvím dotací pomůžeme realizovat řadu zajímavých projektů, které mají jednoznačně pozitivní dopad na život a rozvoj Prahy 5. Jsou důležité jak pro komunitní život městské části, tak pro řadu jednotlivců, kteří díky nim dosáhnou na jinak nedosažitelné možnosti a služby,“ řekl k rozdělení peněz starosta Radek Klíma (TOP 09).

Tři čtvrtě milionu na kulturu

Na podporu kultury městská část rozdělila mezi třicítku projektů 750 tisíc korun. Podpořila například Sdružení pro záchranu Malostranského hřbitova. Na podporu sportu jdou mezi více než čtyřicítku projektů dva miliony korun. Na údržbu, opravy a pořízení sportovního zařízení získal dotaci například Sportovní klub Čechie Smíchov, Fotbalová a sportovní akademie Praha 5 či TJ Sokol Jinonice.

140 tisíc korun nakonec získala na opravu klempířských prvků a fasády kostela sv. Václava Římskokatolická farnost u kostela sv. Václava. Zhruba 1,15 milionu korun půjde mezi čtyři desítky projektů na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže.