Musela to být pořádná fuška, ale spolupráce pražských, středočeských a litoměřických policistů se nakonec vyplatila. Právě ti totiž řešili sérii vloupání s nápadnými souvislostmi. „Pětice mužů se zejména v nočních hodinách vydávala do bytových domů a garáží, kde kradla sady kol od aut, motocykly, stavební nářadí a elektroniku,“ vysvětluje mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová.

„Trestnou činnost tato pětice páchala na území Prahy 9, v Praze – venkov východ a v okolí Litoměřic,“ pokračuje mluvčí s tím, že partička byla poměrně dobře organizovaná. Měli rozdělené úlohy, aby se jim efektivněji spolupracovalo. Společnými silami se jim podařilo nashromáždit více než 50 takovýchto „vloupaček“.

„Svým jednáním způsobili škodu více než osmdesáti poškozeným se škodou jeden a půl milionu korun.“ Další už nepřidají. „Kriminalisté díky operativní činnosti a spoluprací kolegů z jiných krajů, dokázali zjistit totožnost mužů a ve čtvrtek 15. září všechny zadrželi,“ informuje Siřišťová. „Zajištěné věci kriminalisté vrátili zpět svým majitelům.“

Vazba a vězení

Co s pachateli? „Policejní komisař muže obvinil ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a sedmadvacetiletého navíc z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvádí mluvčí dále. Čím to? Většina jich totiž měla škraloup z minulosti – proto měli muži vyslovenou podmínku, kterou nedodrželi. Jeden muž proto po dopadení putoval rovnou do vězení, druhý do vazby. „Zbylí tři jsou stíhání na svobodě,“ uzavírá mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli 5 mužů, kteří vyloupili více než 50 objektů. Jednalo se zjeména o byty a garáže. Působili v Praze a v okolí Litoměřic. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií