Dvě zoufalé ženy, které pracují v baru na Národní třídě, se v úterý časně ráno ozvaly na linku pražských strážníků. „Už jsme zavřely, máme vše vypnuté. Jsem tu už sama s kolegyní a bojíme se jít na ulici, protože nám na dveře bouchá opilý člověk, který říká, že u nás byl a ztratil tu telefon. Začíná být agresivní a křičí tu a my se bojíme otevřít, už se nám skoro proboural dveřmi,“ je slyšet jednu z žen na záznamu, který městská policie zveřejnila.

Strážníci hned vyrazili na místo. Ženy jim řekly, že si na muže vůbec nevzpomínají, ani žádný telefon nenašly. Hlídka městské policie pak muže odkázala na otevírací hodiny a ženy v pořádku odjely taxíkem domů. Tím ale celá peripetie zdaleka neskončila. Muž se zřejmě ze smutku nad ztraceným telefonem rozhodl dál dělat potíže - u Národního divadla předstoupil před tramvaj přijíždějící do zastávky, rozpřáhl ruce a málem se nechal přejet! Pak seděl na kolejích a odmítal odejít. Strážníci ho znovu vyzvali, aby toho nechal, načež se muž zvedl, u kavárny Slavia přeběhl k Vltavě, přelezl zábradlí a chtěl skočit do řeky! 

Strážníci u něj byli cobydup. „Jeden ze strážníků ho pohotově stáhl zpátky a z obavy o jeho zdraví a život mu byla přiložena pouta. Přivolaní záchranáři ho převezli do péče odborníků. V nemocnici se podrobil dechové zkoušce s výsledkem 1,79 promile,“ popsala mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Video
Video se připravuje ...

Agresivní opilec (22) dělal potíže v centru Prahy. (27. září 2022) Městská policie Praha

Fotogalerie
8 fotografií