Roztěkané a třesoucí se ženy si všimla autohlídka v pátek krátce po půlnoci na benzinové stanici v Olbrachtově ulici v Praze 4. Strážníky nenechalo klidnými, když žena nastoupila do auta a v takovém stavu usedla za volant. 

Video
Video se připravuje ...

Strážníci dopadli zfetovanou řidičku, o den později opilého řidiče. Oběma případy se zabývají policisté. Městská policie Praha

Drogy

Strážníci nabyli podezření, že je žena pod vlivem alkoholu a drog, a ihned vyrazili za ni. Řidičku, která si navíc zapomněla rozsvítit světla, zastavili v ulici Na Strži. Sedmatřicetileté ženě hlídka provedla test na alkohol, který vyšel s negativním výsledkem, zato test na drogy byl pozitivní. „Jak je to možné?“ divila se žena.

Podobný případ, tentokrát s problémovým řidičem, řešili strážníci o den později na Černém Mostě. Kolem půlnoci dostali strážníci upozornění na bílé auto, které stojí už delší dobu nastartované na parkovišti. Když hlídka k autu přijela, stál u něj muž a kolem se válely prázdné lahve od piva. Strážníci muži důrazně sdělili, aby rozhodně nesedal za volant. To muž bez problému slíbil, ale neučinil.

Hlídka ho nachytala kolem půl třetí ráno, jak odbočuje z Fejfarovy ulice do Bryksovy. „Po zastavení se 29letý řidič nejprve odmítl podrobit dechové zkoušce, ale ještě před příjezdem státních kolegů si to rozmyslel. Nadýchal téměř 1,5 promile,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Fotogalerie
7 fotografií