K nehodě došlo na přechodu v Petýrkově ulici v Praze 4 v úterý kolem půl třetí odpoledne. Tříletý chlapec utrpěl zranění hlavy a byl odvezen do Thomayerovy nemocnice. „Na místo jsme posílali lékařskou posádku, chlapec byl s úrazem hlavy převezen do nemocnice,“ řekla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Na místo dorazili i policisté, kteří případ vyšetřují. „Jedná se o dopravní nehodu, při které bylo sraženo tříleté dítě. Příčiny a okolnosti nehody v současné chvíli vyšetřujeme,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Stalo se to poprvé

Společnost Rohlík.cz se podle její mluvčí Denisy Morgensteinové již s rodiči chlapce spojila a nabídla jim podporu. „Je nám opravdu velmi líto, že k této situaci došlo. Ihned jsme začali zjišťovat, co se na místě nehody stalo,“ uvedla. Podle informací společnosti došlo k nehodě mimo přechod pro chodce a v oblasti, která je nepřehledná kvůli hustému porostu. „Podle záznamů z našich GPS zařízení jel náš kurýr v okamžiku nehody rychlostí maximálně 25 km/h. Jsme rádi, že je chlapec v pořádku,“ doplnila mluvčí.

Právě prostřednictvím monitoringu řidičů pomocí GPS se firma snaží motivovat řidiče k tomu, aby jezdili bezpečně. „Ročně najezdíme v rámci naší flotily zhruba 50 milionů kilometrů a situaci, jako je ta dnešní, zažíváme poprvé,“ dodala.

Video
Video se připravuje ...

Řidič rozvážkové služby na Jižním Městě srazil tříleté dítě. Záchranáři ho se zraněním hlavy převezli do nemocnice (21. prosince 2021). Aktu.cz

Fotogalerie
8 fotografií