Mladík chtěl podle svědků krátce před půl sedmou večer přejít ze zastávky Štěpánská na druhou stranu. Náhle se ale v místě, kde auta neměla co dělat, objevila černá toyota. „Řidič jel z Ječné směrem nahoru na I. P. Pavlova,“ popsal Blesku mluvčí pražských policistů Jan Daněk. 22letého muže během mžiku srazil a od nehody ujel. Mladík zůstal bezvládně ležet na zemi, několik lidí ho hned začalo za asistence telefonní operátorky záchranné služby oživovat. Půl hodiny ho pak resuscitovali i záchranáři, muž však bohužel zraněním podlehl.

Na sociálních sítích se chvíli po nehodě začala objevovat řada svědectví. „Byl jsem u toho. Přecházel z té zastávky přes koleje na cestu a najednou se v kolejích objevil ten magor v autě - a už to bylo. V tu chvíli tam byla velká zácpa,“ uvedl jeden ze svědků. Také další hovoří o tom, že řidič jel po tramvajových kolejích, je tedy možné, že si chtěl ve večerní špičce cestu urychlit. „Pár vteřin předtím jsme přecházeli s přítelem. Rozhlédli se, nahoře tramvaj, dole absolutní prázdno. Tři vteřiny nato neskutečná rána a v minimálně pěti metrech tělo. Auto jelo minimálně stovkou hlava nehlava po tramvajovém pásu a ještě stihlo zatroubit,“ popsala Monika na twitteru.

Policie hledá další svědky

S verzí, že auto jelo po tramvajových kolejích, policisté pracují. „Máme několik svědků, probíhají výslechy. Další svědky prosíme, aby se ozvali na linku 158,“ vyzval Daněk s tím, že svědky, kteří se ozvali na sociálních sítích, už policisté kontaktovali. Proč řidič od nehody ujel, zjišťují.

Po toyotě začali policisté hned po nehodě pátrat, ještě večer ji našli. Kolem jedenácté večer se pak přihlásil také 20letý muž, jenž se přiznal, že auto řídil. Test na drogy i na alkohol měl negativní. „Případem se zabývají kriminalisté pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Podezřelý je nyní umístěný v policejní cele a kriminalisté budou dávat státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby,“ uvedl mluvčí.

Na podání návrhu na vzetí do vazby běží lhůta 48 hodin od zadržení, soud má potom dalších 24 hodin na to, aby o vazbě rozhodl. Za usmrcení z nedbalosti hrozí až šest let vězení, za neposkytnutí pomoci až pět let. V případě odsouzení se tresty nesčítají, za mřížemi tak může mladík strávit vyšší šestiletý trest.

Video
Video se připravuje ...

Na tramvajovou zastávku Ječná vjel automobil. Srazil přitom chodce, který utrpěl vážná zranění (2. listopadu 2021). Václav Burian

Fotogalerie
34 fotografií