Podnapilá skupinka sedmi lidí popíjela alkohol v pátek večer na Šostakovičově náměstí v Praze 13. Pijani seděli na lavičkách a kolem nich se válely lahve od piva a vodky. 

Video
Video se připravuje ...

Opilý a agresivní muž močil před strážníky, pak si pořezal ruku a mlátil hlavou do lavičky. Skončil v poutech a na záchytce Městská policie Praha

„Pět osob, které se hlučně bavily, prokázaly na výzvu svou totožnost a konzumaci alkoholu na zakázaném místě s nimi hlídka vyřešila třemi pokutami a ve dvou případech domluvou,“ uvedla mluvčí městské policie Jiřina Ernestová. Skupinku doplňovala ještě spící žena a muž, ten odmítal odevzdat své doklady. Když se žena vzbudila, nadýchala 3,79 promile, muž měl v sobě 3 promile.

Pětapadesátiletá žena byla natolik opilá, že nebyla schopná sama vstát. Třiačtyřicetiletý muž byl agresivní, vulgární a dokonce se před hlídkou vymočil. Strážníci zavolali kolegy, aby povedenou dvojici odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Nakonec museli přivolat i záchranáře. Muž začal rozbíjet sklo a o střepy si poranil pravou ruku. Poranění nebylo vážné a opilce čekal nocleh na záchytce. 

Skončil v nemocnici

Po ošetření ale začal muž mlátit hlavou do lavičky, způsobil si ránu, z které mu tekla krev. Znovu museli přijet záchranáři, kteří tentokrát rozhodli o převozu do nemocnice, a to za doprovodu strážníků. „Na záchytku byla nejprve převezena žena, muž ji následoval po provedení nezbytných vyšetření. Jejich přestupkovým chováním se bude zabývat správní orgán," dodala Ernestová.

Fotogalerie
3 fotografie