Na to, že by se řidič mohl pokusit vyrazit na cestu pod vlivem drog nebo alkoholu, upozornil policisty telefonát na linku 158. Podle volajícího se a Jižním městě v ulici Bajkonurská pohybovala okolo automobilu značky Fiat skupinka mladých lidí a bylo možné, že někdo z nich do auta nasedne a bude chtít odjet.

Na místo se hned vydala hlídka z Prahy 4, policisté ale zahlédli již jen odjíždějící vůz. Rozhodli se tedy, že řidiče zkontrolují, ale ten před nimi začal ujíždět. „Na výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Než se na místo stačily stáhnout další hlídky, aby provedly zátaras nebo použily zastavovací pás, tak řidič nezvládl řízení a v ulici Mírového hnutí havaroval,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Poté, co auto skončilo ve křoví, začal řidič spolu se dalším mužem, který s ním v autě jel, před policisty utíkat. Nezastavily je ani varovné výstřely. Spolujezdce se podařilo zadržet díky náhodnému kolemjdoucímu, který se mu postavil do cesty a donutil ho se zastavit.

Po chvíli se podařilo dopadnout i řidiče, u kterého provedli test na drogy a alkohol. „Obě zkoušky byly negativní a dvacetiletý mladík jim uvedl, že ujížděl, protože nevlastní řidičské oprávnění. Nyní je tedy podezřelý z přestupku, za což mu hrozí pokuta až 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dva roky,“ doplnil mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté v sobotu v noci pronásledovali na pražském Chodově mladíka, který nereagoval na výzvy k zastavení. Ukázalo se, že jel bez řidičského oprávnění. (28. srpna 2021) CNC/Václav Burian

Fotogalerie
15 fotografií