Hlídky policistů vyjížděli na Karlův most ve středu před jedenáctou hodinou večerní. Muž přiznal důvod svého zoufalého činu, dovedla ho k tomu velmi složitá životní situace. 

Video
Video se připravuje ...

Muž chtěl skočit z Karlova mostu. K zoufalému činu ho dovedla tíživá životní situace Policie ČR

Záchrana života

Na místě se nacházel čtyřiačtyřicetiletý muž, který byl silně rozrušen. Jeden z policistů přistoupil k muži blíž, snažil se ho uklidnit, navázat s ním bližší kontakt a vyslechnout jeho trápení. „Pojdťe, dáme si na to kafe a půjdeme si sednout dovnitř. Snad nechcete skákat do té studené vody,“ snažil se policista odlákat muže od kraje mostu. Po šesti minutách bylo hotovo a vyčerpávající vyjednávání mělo šťastný konec.

„Po náročném vyjednávání se postupně podařilo muže uklidnit, a tak mu nabídli cigarety a zapalovač. V momentě, kdy si vychutnával cigaretu, a přestal na chvíli sledovat okolí, jeden z ,,péjáků“ využil okamžiku a muže strhl od okraje mostu,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina. Policisté odevzdali dotyčného zdravotníkům, kteří ho odvezli do nemocnice. 

Psychoporadna

Máte psychické potíže, se kterými si nevíte rady, a nechcete jít v tuto chvíli za specialistou osobně? Bojujete s vyčerpáním, strachy? Máte problémy v rodině s partnerem či dětmi? Nezvládáte současnou nejistotu a sociální izolaci? Tým odborníků nového projektu Psychoporadna Blesku je připraven vám pomoci!

Pište na: psycholog@blesk.cz nebo na adresu: Blesk, Komunardů 1584/42, Praha 7, 170 00, dopis označte heslem „PSYCHOLOG“.

Autor: 

Fotogalerie
4 fotografie