V sobotu krátce po třetí hodině ranní v Michelské ulici v Praze 4 zastavili policisté auto označené jako TAXI. „Na samotný vůz policisty upozornil zákazník, který si TAXI zavolal, jelikož se před projíždějící policejní hlídkou schovával a následně rychle nastoupil do auta,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisté z pohotovostní motorizované jednotky provedli silniční kontrolu, při které zjistili, že řidič je zfetovaný! 

Převážel drogy

Po provedení testu bylo jasné, že řidič byl pod vlivem pervitinu i kokainu. To ovšem nebylo všechno. Při prohlídce vozidla policisté našli pořádnou zásobičku drog. Konkrétně šlo o kokain, pervitin a marihuanu. Pejáci na místo zavolali kriminalistu, který se drogovou problematikou zabývá. Ten si místo a drogy převzal. 

Zákazník, který si přivolal taxi, svým chováním upozornil na řidiče, který byl zfetovaný. Navíc v autě převážel drogy.
Autor: Policie ČR

„Osmačtyřicetiletý muž byl omezen na osobní svobodě a následně převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi. Dále je muž podezřelý i z přestupku na úseku dopravy, jelikož řídil pod vlivem drog. Po vyhodnocení biologického materiálu může být muž podezřelý i ze spáchání trestného činu řízení pod vlivem návykové látky,“ dodala Siřišťová.

Fotogalerie
11 fotografií