Pražským policistům z Výstaviště při jejich hlídce neuniklo vozidlo, na které bylo vyhlášeno pátrání. Když si podezřelého auta všimli, ihned spustili majáky a vyrazili na lov. V tu chvíli řidič začal policistům ujíždět Veletržní ulicí. 

Málem srazil chodce

Muž svou nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní na silnici, při jeho šíleném manévrování dokonce skoro srazil chodce. Situace se mu vymkla z rukou a musel svůj vůz zastavit na chodníku u tramvajové zastávky. Chtěl rychle vystoupit, ale marně. Policisté byli rychlejší a řidiče na místě dopadli. 

Ke svému útěku měl řidič pořádný důvod. Na muže byl totiž vydán soudní příkaz k zatčení, navíc nebyl ve svém „oboru“ žádný nováček. „Policisté při kontrole vozidla nalezli sadu ,autařského' nářadí, pomocí kterého se do vozidel vloupají a následně jej odcizí," uvádí policejní mluvčí Lucie Drábková. 

Test na omamné a psychotropní látky řidič odmítl, souhlasil ale s orientační dechovou zkouškou, ta vyšla negativně. 

Není žádný troškař

Tento povedený zlodějíček je už celkem zkušený, na svědomí má toho víc než jen toto kradené vozidlo. „Pražští kriminalisté z 8. oddělení obecné kriminality muži sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádež, a to nejen tohoto vozidla, ale i několika motocyklů, které obviněný dle zjištěných poznatků odcizil. Státní zástupce podal návrh na vzetí do vazby, kterému soudce vyhověl. Muž je nyní stíhán vazebně a  v případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení,“ dodává Drábková. 

Video
Video se připravuje ...

Kriminálník ujížděl policistům v kradeném autě. Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií