Zločinec na to šel mazaně. Nejprve počkal několik hodin před prodejnou, než se vyprázdní, a pak se vrhl do bleskové akce.  „S kapucí na hlavě a namířenou zbraní přinutil obsluhu k vydání hotovosti v řádech několika stovek tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Čerstvě nabyté bohatství pak vyrazil rovnou utratit.

O pár desítek minut později totiž dorazil do jiné prodejny z elektronikou, kde si za svou kořist koupil dva mobily. Záběry ho zachytily, jak si následně lup spočítá a mizí pryč. Počínal si sofistikovaně, čímž práci kriminalistům znesnadnil. 

Pachatel už to má ale spočítané. Kriminalisté ho zadrželi přímo před jeho domem, když se chystal do práce. Ke svému činu se přiznal a odůvodnil ho těžkou finanční situací.

„Zbraň se do současné doby nepodařilo nalézt, ale při domovní prohlídce byl nalezen kufřík od plynové pistole,“ uvedla dále Siřišťová s tím, že pravděpodobně patří ke zbrani, kterou pachatel použil při své razii. Zločince kriminalisté obvinili ze spáchání trestného činu loupež, za což mu hrozí až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Loupežné přepadení v centru Prahy  Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií