Je noc z neděle na pondělí 16. prosince, krátce po druhé ráno. Ke vstupním dveřím obchodního centra Arkády Pankrác přibíhá sedm mužů v kuklách, v černém oblečení a s velkolepým plánem, jak si královsky vydělat. Bez zaváhání několika ranami rozbíjejí skleněné vstupní dveře a během několika vteřin se dostávají dovnitř. Nejdou ale všichni, jeden z nich zůstává venku. Popochází sem a tam přilepený k telefonu - nejspíš aby mohl svým kumpánům hned hlásit, kdyby se blížil někdo nežádoucí. 

Zloději si vytipovali klenotnictví Aurum a klenotnictví a hodinářství Dušák, které mají svůj obchod jen pár metrů od vstupních dveří. Na záběrech z kamery, jež snímá vchodové dveře a které nyní zveřejnili policisté, je tak také vidět, jak lupiči rozbíjejí sklo klenotnictví. Všechno mají zřejmě promyšlené - vteřiny utíkají, oni ale zbytečně neztrácí čas. Poberou, co unesou. Za zhruba dvě minuty už s kořistí před obchodní centrum přibíhá první padouch, následuje zbylá pětice. Ani se neohlédnou a místo činu bleskurychle opouštějí - i se šperky a náramkovými hodinkami za takřka 20 milionů! Celá akce trvala 2 minuty a 30 vteřin...  

Tudy utíkali!

Oznámení o krádeži dostali policisté v půl třetí ráno a hned vyrazili na místo. Postupně vytipovali trasu, kudy zakuklená skupina mohla utéct. „Proto žádají svědky, kteří se pohybovali v pondělí 16. prosince v čase od 2:18 hodin do 02:22 hodin v okolí ulic Na Pankráci, Pujmanové, Nad Pekařkou nebo v přilehlých parcích, nechť se ozvou na linku 158. To samé platí i v případě, pokud poznáváte osoby na záběrech, které rozbily vstupní dveře, zavolejte také na linku 158,“ vyzývá policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Za krádež vloupáním a poškození cizí věci hrozí zlodějům desetileté vězení. 

Tudy nejspíš gauneři utekli. Policie hledá svědky.
Autor: Policie České republiky

Není to přitom poprvé, co na Arkádách někdo vyloupil klenotnictví. Před devíti lety, na Nový rok 2011, se do obchodu vloupali dva muži a jedna žena. Ochranku odlákali pomocí světlic, které spustily požární alarm, a pak ukradli hodinky za pět milionů. Na další milion pak obchodní centrum vyčíslilo škody za rozbité výlohy a zničené vybavení centra. Lupiče se dosud dopadnout nepodařilo.

Video
Video se připravuje ...

16. prosince se maskovaní gauneři vloupali do obchodního centra na Pankráci a ukradli šperky a hodinky za 20 milionů. Policie ČR

Fotogalerie
16 fotografií